Jdi na obsah Jdi na menu
 


PŘÍPRAVA NA ŽELEČ

Těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Pokud bychom tento výrok Alexandra Vasiljeviča Suvorova, ruského vojevůdce 18. století, brali doslova, vozíme jen poháry! Počasí a časové možnosti členů jednotlivých družstev (vzhledem k účasti na trénincích) jsou proti nám.
Dnes proběhl poslední trénink všech tj. tří družstev před víkendovou pohárovou soutěží v Želči. Počasí nám příliš nepřálo, ale déšť přece nemůže zastavit partu odhodlaných hasičů.
Děti se na svou velkou premiéru mimo okrsek připravují velice svědomitě. Nejen, že pilují provedení útoku, pracují na sobě i v oblasti zdravovědy, požární ochrany a topografie. V oblasti zdravovědy nemohou mít konkurenci – připravuje je školená osoba (díky Renatko! J) a zbytek se naše chytrá drobotina jisti hravě naučí. Požární útok na tréninku zvládaly v solidních časech. Poprvé se savicemi 2x 1,6 m a v improvizovaném složení (já a Fanda na sání s dětmi!?!?). Chtěl bych na tomto místě poděkovat SDH Přáslavice jmenovitě Petru Hánovi za zapůjčení savic pro naše děti.
Družstvo žen se po neúspěchu v Hořicích a po vyřešení drobných sporů v rámci týmu semklo a pracuje na více než 100%. Jeho složení se stabilizovalo na sestavě - Lenka Černá, Renata Balogová, Hanka Berková, Hanka Bělohubá, Lenka Turková, Nikola Bednářová a Věra Pešková. Toto složení se jeví jako optimální a doufáme, že nám vydrží pohromadě delší dobu a holky budou mít čas se kvalitně seběhat. Ale kdo ví – hádky a případná gravidita je velmi mocný nepřítel. Dnes nicméně předvedly několik útoků v časech slibujících kvalitní výsledek.
Jako poslední (jako tradičně) přišli na řadu muži. Nebyli jsme sice v kompletním složení, ale po zkombinování s družstvem žen jsme dokázali dosahovat časů na hranici 26s (chyběl Libor na stroji a oba proudaři). Pokud by se nám podobného výsledku podařilo dosáhnout v sobotu, mohli bychom atakovat čas našeho rekordu na 3B!
Pokud se nám podaří navázat na časy z dnešního tréninku, mohla by být všechna družstva na předních pozicích výsledkových listin a práce odvedená na stroji především Frantou Makovcem nepřijde nazmar.
Držte nám palce, ať dokážeme napravit naši reputaci pošramocenou pohárovkou v Dolních Hořicích!
 
Honza Černý
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář