Jdi na obsah Jdi na menu
 


První trénink družstva dětí

9. 6. 2012

Zní to možná neuvěřitelně, ale po dlouhých letech, kdy čest Sboru dobrovolných hasičů Chotčiny hájilo pouze družstvo mužů, přibyla letos další soutěžní družstva. Konkrétně jde o družstva žen a dětí. Svoji soutěžní premiéru, a tím i první konfrontaci s družstvy okolních sborů, by měla zažít na pohárové soutěži v Dolních Hořicích 7. 7. 2012.

Družstvo žen se zatím na trénink sešlo pouze jednou, ale určitě na sobě v čase zbývajícím do soutěže ještě zapracuje a vypiluje techniku.

Teď už k dnešnímu tréninku dětí.

Velmi mě překvapilo, s jakou vervou se do toho děti pustily. Musím přiznat, že když za mnou s nápadem na sestavení družstva v týdnu přišly, moc jsem jim nevěřil. Čekal jsem, že je nadšení opustí. Ale jsem rád, že jsem se spletl.

Trénink začal rozdělením postů. Po vyzkoušení několika variant se posty rozhodily takto:

·         koš:       Jirka Hladík ml.

·        spoj savic:       Adéla Makovcová a Denisa Albrechtová

·         stroj:       Pavel Hladík

·         rozdělovač:       Aneta Makovcová

·         pravý proud:       Gusta Pešek

·         levý proud:       Monika Makovcová

·         odborný dohled:                 

Milan Makovec, Petr Hladík, Dan Balog, Honza Černý

 

Nejprve jsme zkoušeli útok jen tak „na sucho“. Bylo třeba dětem vše ukázat a vysvětlit, jak správně hadice a vše ostatní připravit na základně a jak vše správně a rychle spojit. Všechny to zkoušely poprvé, a tak bylo nutné, jim i názorně ukázat, co po nich vlastně chceme. Po několika vcelku podařených pokusech bez vody došlo konečně na útok s vodou, na což se děti těšily asi nejvíc. Mohly po sobě beztrestně cákat vodu a ještě jsme je za to chválili! Pokusy s vodou byly tři s vcelku vyrovnanými časy, které byly podle našeho soudu velmi dobré.

Po tréninku útoku se děti se stejným nadšením vrhly i na běh na 60 m s překážkami. Dráha sice neměla přesné parametry a s největší pravděpodobností tuto disciplínu nikdy na závodech dělat nebudou, ale to jim vůbec nevadilo. Pojaly to jakou vzájemný souboj. Nutno dodat, že to braly velmi prestižně a stále se snažily překonat svůj vlastní i nejlepší dosažený čas.

Celé odpoledne se všechny velmi snažily, dokonce nás i bez řečí poslouchaly a dělaly to, co jsme po nich chtěli. Za to bych jim chtěl poděkovat a doufám, že jim nadšení dlouho vydrží.

Z celého odpoledne pořídil Milan fotky a videa, které určitě brzo umístí do našeho fotoalba.

Další trénink si samy děti stanovily už na zítra!

Honza Černý

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář