Jdi na obsah Jdi na menu
 


O POHÁR SDH RYBOVA LHOTA – 25. 5. 2013

9. 6. 2013

Druhá soutěž, které jsme se letos zúčastnili, proběhla v sobotu 25. května v Rybově Lhotě. Jednalo se o první ročník pohárové soutěže v kategorii PS12 bez úprav pořádané místním sborem dobrovolných hasičů, které se účastnila především družstva sborů z nejbližšího okolí. Proto jsme svým příjezdem způsobili menší překvapení a velmi často jsme museli vysvětlovat, kde Chotčiny vlastně leží.

Bojovat jsme vyrazili v počtu dvou družstev – ráno nastoupily v rámci dětské soutěže naše malé naděje, odpoledne družstvo mužů. Holky se bohužel nedokázaly sejít, a tak je „zastoupila“ děvčata ze sousedních Mašovic. Ta si pro svůj útok vypůjčila náš stroj včetně savic a koše, takže na jejich třetím místě máme podíl i my.

Na dětské soutěži jsem nebyl, takže jen zprostředkované informace. Naši nejmenší, kteří vlastně už tak malí nejsou, startovali v kategorii starších MH. V ní byla pouhá dvě družstva a tak chotčinští mladí hasiči obsadili druhé místo. Opět se projevila nutnost družstvo poněkud přeskládat a naučit děti nabírat. Se sáním se ostatním konkurovat prostě nedá.

A teď už k odpolednímu programu. V naší kategorii se nakonec sešlo osm týmů. Převážná většina našich soupeřů startovala se strojem zapůjčeným od SDH Obora. Šlo, alespoň podle nás, o jeden z prvních modelů PS12, které byly vyráběny. Použití tohoto „místního“ stroje mohlo být menší výhodou, protože výtlak měla opravdu parádní. Tím samozřejmě nechci nijak omlouvat naše 5. místo s časem 26,79 s. O lepší čas jsme se připravili sami, lépe o lepší čas jsem nás připravil já chybou na koši a částečně taky Fanda, kterému se savice při vytahování zadrhla o hranu na kádi. Dál už útok probíhal bez problémů.

 Dráha pro útok byla postavena z mírného kopce, což určitě pomáhalo k dobrým časům. Rozdíl mezi naším pátým místem a první příčkou byl pouze 1,2 s. Na soutěž jsme myslím přijížděli s vyššími ambicemi, ale s předvedeným výkonem především s časem můžeme být spokojeni. Ukázalo se, že konkurence nespí, družstev bojujících v kategorii PS12 bez úprav přibývá a umisťovat se na předních pozicích bude stále těžší. A to s výhledem na blížící se noční soutěž v Tučapech   (už 29.6. !!) není dobré zjištění. Navázat na loňské vítězství bude velice složité!

 

Honza Černý

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář