Jdi na obsah Jdi na menu
 


O POHÁR SDH RYBOVA LHOTA – 7. 6. 2014

 

Týden po okrsku v Chýnově jsme vyrazili do Rybovy Lhoty, kde místní SDH pořádalo pohárovou soutěž v požárním útoku speciálně pro kategorii PS12 bez úprav. Na startu se sešlo celkem 12 mužských a 7 ženských družstev. Počasí bylo krásné, možná až moc horké a dráha mírně z kopce mohla našim týmům přinést dobré časy na hranici našich rekordů.
Jako první se z našich družstev postavili muži, kde na rozdělovači místo Petra Hladíka zaskočil borec z místního SDH Rybova Lhota (svůj úkol zvládl bez sebemenších problémů a za jeho ochotnou pomoc mu velmi děkujeme). Zpočátku se útok vyvíjel slibně, o čemž vypovídají i mezičasy - voda z mašiny za 9,20 s, výstřik v čase 24,60 s. První sestřik přišel na pravém proudu v čase 25,80 s, na rozsvícení levého terče jsme museli počkat dalších zhruba 9 vteřin. Příčinou zpoždění byl pozdější doběh na čáru v důsledku upadnutí a sbírání proudnice na dráze. Výsledný čas našeho útoku byl 34,48 s, což nám v konečném zúčtování stačilo na 9. místo.
Když už se nepovedl útok nám, doufali jsme, že holkám se povede lépe. Děvčata opět nastoupila v kombinované sestavě – na mašině vypomohla strojnice SDH Oltyně a na pravém proudu nám pomohla Adélka Kunčová z SDH Chýnov, tentokrát ovšem startující v našich barvách. Oběma ženám děkujeme za pomoc. A teď už samotný soutěžní pokus. Probíhal v naprosto stejném duchu jako pokus mužů. Voda z mašiny za 11,60 s, výstřik v čase 23,60 s. Levý terč se rozsvítil v čase 26, 81 s, ale na sražení pravého jsme čekali do času 39,65 s. Příčinou byla nezapojená proudnice. Tento čas nakonec stačil na 6. místo.
Opět se ukázalo, že v kategorii PS12 bez úprav je velká konkurence a že je nutné přípravu na další soutěže nepodcenit, pokud chceme letos ukořistit nějaký ten pohár.
složení týmu mužů:
koš - Honza Černý; nabírání - Fanda Makovec; stroj - Libor Rytíř; béčka - Dan Balog; rozdělovač - ??? (SDH Rybova Lhota); pravý proud - Milan Makovec; levý proud - Pavel Hladík
složení týmu žen:
koš - Lenka Černá; nabírání - Nikola Bednářová; stroj - ??? (SDH Oltyně); béčka - Hanka Bělohubá; rozdělovač - Aneta Makovcová; pravý proud - Adélka Kunčová; levý proud - Lucka Rytířová
 
 
Honza Černý