Jdi na obsah Jdi na menu
 


OKRSKOVÁ SOUTĚŽ CHÝNOV – 31. 5. 2014

 

V sobotu 31. května se naše soutěžní družstva zúčastnila první letošní soutěže v požárním sportu. Šlo o okrskovou soutěž pořádanou SDH Chýnov na místním fotbalovém hřišti, kde chýnovští hasiči v loňském roce vybudovali zpevněný náběh a základnu. Okrsek tak vlastně novostavbu pokřtil. Na křest dorazilo 13 družstev mužů I, 4 družstva mužů II a 8 družstev žen. S ukázkami svých dovedností se na začátku předvedla ještě 3 družstva dětí.
Jako první se za chotčinské hasiče představily děti a předvedly pěkný útok zakončený v čase 20,36 s, což je, pokud se nepletu, jejich vůbec nejlepší dosažený čas na krátké hadice. Po našich dětech se předvedla ještě dvě družstva mladých hasičů z Dobronic a poté už mohly začít soutěže dospělých.
Než jsme se dostali na start naší lepší hasičské disciplíny požárního útoku, museli někteří z nás absolvovat běh na 100 metrů s překážkami. A stovky se nám opravdu moc nepovedly. Začneme u žen, jejichž výkon byl velkým zklamáním především pro ně samotné. Při trénincích dosahovala trojice Aneta, Lucka a Nikola časů v rozmezí 25 - 30 vteřin, což by dávalo součet někde kolem 80 s. Na kluzké trati se holkám vlivem pádů na překážkách a asi i nezkušenosti podařilo dosáhnout součtu až 106,69 s. O zhruba 13 vteřin lepšího součtu se podařilo dosáhnout v boji s nástrahami tratě mužskému triu Pavel, Petr a Dan. Dosažené časy nás v obou kategoriích zařadili na chvost startovního pole.
Zlepšit náladu nám mohli jen dobře zaběhnuté útoky a tak se i stalo. Ženy dosáhly i v improvizovaném složení času 27, 41 s, což byl druhý nejlepší útok hned za děvčaty z Chýnova, které na rozdíl od naší neupravované PS12 běhají s dvoulitrovým strojem. Improvizovanost sestavy spočívala v nasazení Jany Drdové (SDH Chýnov) na stroj a na pravý proud Aničky Chamrové z Dolních Hořic tentokrát v barvách Chotčin, neboť v domovském sboru na ní soutěžním družstvu nezbylo místo. Muži v kompletním a víceméně stabilním složení zaběhli čas 26,68 s, čtvrtý nejlepší čas opět za výkonnějšími stroji z Chýnova a Kozmic.
V konečném sčítání časů nám dosažené časy stačily na 7. místo jak v kategorii mužů tak i žen. Pozitivem pro nás mohou být časy dosažené v útocích, na stovky nehleďme, vždyť je běháme jen jednou ročně!
složení týmu mužů:
koš - Honza Černý; nabírání - Fanda Makovec; stroj - Libor Rytíř; béčka - Dan Balog; rozdělovač - Petr Hladík; pravý proud - Milan Makovec; levý proud - Pavel Hladík
složení týmu žen:
koš - Lenka Černá; nabírání - Nikola Bednářová; stroj - Jana Drdová (SDH Chýnov); béčka - Hanka Bělohubá; rozdělovač - Aneta Makovcová; pravý proud - Anička Chamrová; levý proud - Lucka Rytířová
 
Honza Černý